Campion la concedii medicale. Un medic din Cluj a eliberat în 2023, 3.225 de concedii medicale

Posted by

Concediile medicale se dau prea ușor în România. A analiză efectuată de Casa de Asigurări de Sănătate a scos la iveală lucruri îngrijorătoare. Campion la concedii medicale.

În anul 2023 au fost emise în total aproape 3,4 milioane de concedii medicale pentru români.

Campion la concedii medicale.
Campion la concedii medicale.

Din aceastăp cifră foarte mare, distribuția a fost astfel:

– 1,8 milioane certificate eliberate de către medicii de familie,
– 1,3 milioane de concedii medicale acordate în cadrul ambulatoriului,
– peste 240.000 de concedii medicale eliberate în unitățile spitalicești.

Raportul mai are și alte concluzii care pot duce cu gândul și spre corupție. Cele 3.4 milioane de concedii medicale au fost prescrise de 53.026 de medici.

Cu toate astea, doar 100 de doctori au emis peste 100.000 de concedii medicale, iar 14 dintre aceștia au furnizat fiecare câte 1.400 de certificate medicale.

În ultimele luni, oficialii români au criticat modul prea ușor în care se emite aceste concedii medicale. Acestea sunt decontate de labugetul de stat.

Un medic din Cluj este campion

Cel mai mare număr de concedii medicale au fost eliberate de un singur medic. Acesta este din județul Cluj. Oficialii de la CAS susțin că acesta a emis în tot anul 3.225 de certificate medicale. Asta înseamnă că în fiecare zi, acest medic a emis 12 concedii medicale.

Foaia Transilvană a scris în exclusivitate AICI, despre cazul directorului de la CNAIR Cluj, Eugen Cecan.

Pentru a evita suspendarea din funcție, Cecan a stat în concediu medical 477 de zile.

Sursele noastre susțin că șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a contabilizat 477 de zile de concediu medical. Aceleași surse ne-au mai spus că directorul ar fi adus concedii medicale din varii domenii, de la cardologie, neurologie sau chirurgie medicală.

Între anii 2017-2019, când a fost din nou eliberat din funcție, Cecan a stat în concediu medical 461 de zile. În total, în ultimii șapte ani, directorul CNAIR Cluj a stat în concediu medical, timp în care a fost plătit, trei ani. În total 938 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *