Canalizarea din Florești a ajuns să refuleze la prima ploaie. Oamenii sunt disperați

Posted by

În urma ploii torențiale care s-a abătut miercuri, după masa, asupra județului Cluj, localitatea Florești a fost grav afectată.

Locuitorii au filmat dezastrul provocat de ploaia torențială, care a dus la refularea sistemului de canalizare.

Unul dintre floreșteni ne-a declarat că toată mizeria din canalizarea de pe o stradă importantă din comună, a ajuns pe drum.

strada florilor floresti
strada florilor, floresti

”Era mizerie, pamperși, rahați. Tot ce vrei. Presiunea mare din rețeaua de canalizare a dus la deplasarea capacelor de canal, astfel că în mult zone a existat un real pericol pentru pietoni”, ne-a relatat localnicul.

De asemenea, mulți dintre șoferi au preferat să circule cu viteză prin aceste zone inundate, fapt ce a dus la un disconfort accentuat pentru pietoni.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată pe stada Florilor, din Florești. Apa a ajuns să măsoare și 15 centimetri.

Cum ajunge apa de ploaie în sistemul de canalizare

În mod normal și legal, apa care provine de la ploile torențiale ar trebui să se scurgă într-un sistem pluvial, paralel cu cel de canalizare.

Un specialist de la Compania de Apă Someș ne-a explicat că multe blocuri din Florești și-au conectat sistemele de scurgeri a apelor pluviale, direct la canalizare.

”Acest sistem de canalizare este prevăzut să facă fața la un anumit debit. La o simplă ploaie, mii de metri cubi de apă care se colectează de pe blocuri și case ajung în acest sistem de canalizare, care refulează”, ne-a explicat specialistul de la Compania de Apă Someș.

Cod portocaliu de furtuni

În cursul zilei de miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de vreme severă, de tip portocaliu, inclusiv pentru Florești.

Cantitățile de apă estimate au fost de peste 40 de litri/mp. De asemenea vântul a suflat cu putere.

Pompierii de la ISU Cluj au emis mai multe mesaje de tip Ro Alert, pentru a avertizat populația cu privire la pericolele iminente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *