,

Când vin ninsorile în România? Vezi cum arată prognoza meteo pentru luna noiembrie 2023

Posted by

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru luna noiembrie 2023, iar precipitațiile vor fi și sub formă de ninsoare.

Potrivit ANM, în primele două săptămâni din noiembrie, temperaturile ce vor fi înregistrate vor fi cu mult peste cele normale, a anunțat meteorologul Simona Căpşună. Vremea se va menține caldă, cel puțin pentru primul interval al acestei perioade, însă se vor manifesta și multe precipitații.

Noiembrie 2023 va fi o lună cu multe precipitații, unele dintre ele deja active. În fiecare săptămână vor marca mai multe teritorii din țară, spun meteorologii. Tendința generală va fi de exces de umiditate.

Când vom avea prima zăpadă?

Precipitațiile vor lua și forma fulgilor de zăpadă, spun meteorologii, însă nu în luna noiembrie. Prima zăpadă din sezonul rece 2023-2024 va avea loc abia după ultima lună din anul curent, preconizează ANM. Situația va fi favorabilă din punct de vedere agricol, având în vedere că solurile au fost secetoase.

Pentru iarna 2023-2024 se anunță ninsori abundente și temperaturi atingând valori negative, de ger, potrivit directorului ANM Florinela Georgescu. Dacă în ianuarie 2024 va avea loc abia prima zăpadă, luna februarie 2024 va fi marcată de cantități foarte mari de ninsoare.

Tot în luna februarie va începe și majorarea temperaturilor din țară. Nu doar în Româna se va manifesta acest fenomen, ci în întreaga Europă. În regiunile extracarpatice, partea de est, partea de sud a țării vor fi raportate primele încălziri, cel mai probabil.

Totuși, iarna 2023-2024 va fi marcată de episoade de vreme severă, viscole, ger și posibil cantități importante de ninsoare, ce se vor depune în straturi consistente, potrivit prognozei meteorologice actualizată de reprezentanții ANM și prezentată în conferința Focus Energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *