Capelă mortuară din Cluj, dată ca exemplu de „AȘA DA” de către arhitectul șef al județului

Posted by

O capelă mortuară din localitatea clujeană Cătina a fost dată ca exemplu pozitiv de către arhitectul şef al judeţului Cluj, Claudiu Salanță. Acesta promovează arhitectura de calitate în mediul rural și a lăudat modul cum a fost proiectată această capelă.

Salanță i-a felicitat pe cei care au contribuit la realizarea proiectului.

„Se poate și arhitectură rurală de calitate! Arhitectură care să respecte și să pună în valoare calitățile contextului nostru rural!

Când tema de proiect este o capelă mortuară consider că trebuie să primeze calitatea spațiul generat – un spațiu care să te îndemne la meditație și să-și ofere intimitatea necesară pentru a-ți lua rămas bun de la cineva drag.

Discuțiile ar trebui să se concentreze pe spiritualitate, nu pe turnuri si turnulețe. Vorbim de un spațiu care nu are nevoie de epatare și care respectă solemnitatea momentului, oricum puternic încărcat emoțional.

Proiectul capelei mortuare din localitatea Cătina reușește să îmbine un spațiu dedicat meditației cu o arhitectură frumos integratâ în context. Felicitări echipei de proiect și Primăriei Comunei Cătina! Așa DA! Autori: arh. Mihai Racu, arh. Andrei Andone, arh. Călin Lada„, a transmis Salanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *