,

Capitolul la care Cluj-Napoca a depășit Bucureștiul, Chicago, Los Angeles și Istanbul. Capitala României nu a prins nici măcar Top 100

Posted by

Municipiul Cluj-Napoca a fost inclus pe locul 86 într-un clasament al celor mai bune orașe pentru călătorii preocupați de ecologie, depășind orașe de top precum Los Angeles, Chicago, Miami, Singapore, Istanbul, Dubai sau Sofia, dar și Bucureștiul – capitala României nu a prins nici măcar top 100.

Astfel, cele mai frecvente tipuri de călătorie sunt citybreak-urile, iar cei care aleg această variantă de călătorie se uită la mai multe opțiuni, cum ar fi: cazarea, distanța, destinația și experiențele.

Indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023) este un clasament creat de motorul de căutare momondo, care a analizat 28 de factori pe care călătorii preocupați de ecologie îi iau în calcul de obicei: de la cum să ajungi într-un oraș până la activitățile disponibile acolo

Orașele au fost punctate la patru categorii de bază care oferă călătorilor o idee completă despre cum poți să-ți alegi un oraș ca destinație și care iau în considerare aspecte legate de sustenabilitate și ecologie.

Scopul acestui top este de a-i ajuta pe iubitorii de călătorie să-și planifice mai ușor următoarea călătorie.

167 de orașe din întreaga lume fac parte în 2023 din indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023).

Două orașe olandeze conduc clasamentul

Pe locul 1 în această ierarhie se află Rotterdam din Olanda, iar argumentele pentru care a fost ales este că nu este foarte populat, are prețuri bune, iar rețeaua de transport este excelentă.

Pe poziția a două găsim încă un oraș olandez, Amsterdam. Deși este foarte populat, acest oraș reușește să-i convingă pe cei care au alcătuit clasamentul prin rețeaua de transport cu emisii slabe de carbon, cu feriboturi și trenuri.

Următorul clasat este orașul Graz din Austria, care este o bijuterie ascunsă ce a reușit să ocupe locul trei deoarece este o destinație foarte bună pentru călătorii preocupați de sustenabilitate.

Abia pe locul 29 găsim un oraș din afara spațiului european, și anume capitala Japoniei, Tokyo.

Cum arată top 10 al orașelor

  • Rotterdam, Olanda
  • Amsterdam, Olanda
  • Graz, Austria
  • Trondheim, Norvegia
  • Munich, Germania
  • Helsinki, Finlanda
  • Stockholm, Suedia
  • Zurich, Elveția
  • Gothenburg, Suedia
  • Viena, Austria

Cujul în top 100

Primul oraș românesc din acest clasament este Cluj-Napoca, pe locul 86, cu mult peste București, care se află pe locul 105. 

Cluj-Napoca oferă spre închiriere mașini mai puțin poluante și accesibile. Orașul are multe muzee și locuri de vizitat, iar numărul mare de piețe și magazine second-hand oferă călătorilor un mediu de cumpărături mai puțin poluant, reiese din analiza momondo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *