Captură impresionantă de cannabis în Cluj. „Fermierul” a fost arestat

Posted by

Captură impresionantă de cannabis în Cluj, descoperită de polițiștii clujeni în locuința unui bărbat.

Captură impresionantă de cannabis în Cluj
Captură impresionantă de cannabis în Cluj

Acesta a crescut și comercializat pe parcursul anului 2024 droguri de risc (cannabis), pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

Peste 5 kg de cannabis găsite

„În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate 5,4 kilograme de muguri de cannabis, 49 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare (în greutate de peste 11 kilograme masă verde), componente necesare instalației pentru întreținerea culturii, cântare de precizie, mai multe sisteme dispozitive de stocare a datelor, 4.300 de lei, precum și alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Cluj.

Procurorii DIICOT au dispus la data de 20 martie 2024 reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată

A fost arestat pentru 30 de zile

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat oamenii legii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și al unui echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Cluj.

Persoana suspectă a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *