Connect with us

Hi, what are you looking for?

CALEIDOSCOP

Care este alimentul-minune care dacă este consumat regulat îți poate prelungi viața

Există un aliment minune care dacă este consumat regulat poate duce la prelungirea vieții. Este vorba de capsaicina, substanța valoroasă pe care o conține ardeiul iute, iar aceasta reglează fluxul sanguin și are proprietăți antimicrobiene, care contribuie la prevenirea cancerului, atacurilor de cord și a comoțiilor cereberale, dar previne și obezitatea, potrivit ziarulunirea.ro.

„Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Este folosit la diferite preparate culinare, pentru acel gust iute. Conţine vitaminele A şi C. Unele persoane îl folosesc cu succes în diferite cure de slăbire. Este benefic organismului pentru că intensifică circulaţia sângelui, stimulează secreţiile gastrice, calmează nevralgiile, dar se folosesc şi în tratarea virozelor”, spunea medicul arădean Dorel Filip, care a precizat că ardeiul iute este contraindicat persoanelor cu probleme hepatice, hemoroizi sau ulcer gastric și femeilor care alăptează.

Poate scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor

Ardeiul iute este considerat un antiinflamator natural, întăreşte imunitatea, previne cancerul, ajută întreg sistemul cardiovascular și poate contribui la o viaţă sexuală mai intensă.

„Ardeiul iute poate scădea nivelul colesterolului, dar şi al trigliceridelor şi de aceea este recomandat pentru a ajuta inima. Scade de asemenea tensiunea arterială şi previne diabetul, deoarece scade şi nivelul de glucoză din sânge. Dacă tot alegeţi să mâncaţi mai gras, ar fi mai bine ca mâncarea să fie iute deoarece astfel grăsimile nu elimină mai uşor din organism”, explica medicul internist Andrei Mitran.

Ne putem gândi că, grație ardeiului iute, am putea avea o sănătate mai bună și o viață mai lungă.

În ce măsură prelungește viața consumul de ardei iute arată un studiu realizat de cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio, Statele Unite, care au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile alimentare ale unui grup de peste 570.000 de participanți din patru studii mari demarate în trecut, în Statele Unite, Italia, China și Iran.

Studiul a relevat că persoanele care au consumat în mod obișnuit ardei iute au prezentat o reducere de 26% în riscul de deces cauzat de boli de inimă, o reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului și o reducere de 25% în riscul de mortalitate din diverse alte probleme de sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Cluj-Napoca este printre orașele din România unde se consumă cel mai mult shaorma, iar la fiecare zece 10 zece, în România este comandată, prin...

EVENIMENTE

O invenție inedită a fost realizată de un grup de studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, iar un juriu...

EVENIMENTE

Românii sunt tot mai afectați din cauza crizei scumpirilor care se tot adâncește în România, iar tarifele au devenit tot mai mari la utilități,...