Care este creșa din Cluj unde există coronavirus! Cine este infectat!

Posted by

Deși autoritățile locale au ținut ascuns locul unde a fost înregistrat primul caz de coronavirus, foaiatransilvana.ro a aflat că este vorba despre creșa Patrocle, de pe strada Herculane, din Cluj Napoca.

Surse oficiale susțin că persoana infectată este secretarul/arhivist al creșei, care nu vine în contact direct cu copii, înscriși la această unitate de învățământ preșcolar. Cu toate acestea, chiar dacă persoana infectată nu vine în contact direct cu copiii înscriși, acest angajat cu siguranță a a avut contact cu educatorii, care la rândul lor se ocupă de copii.

Oficialii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Cluj discută cu cei de la Prefectura Cluj pentru a testa toți angajații de la această creșă. ”Este o situație de urgență. În mod normal nu pot fi testate decât persoanele simptomatice dar aici e vorba despre copii și trebuie să vedem cum vom proceda”, a spus un medic epidemiolog din cadrul DSP Cluj.

„Luni, în data de 13 iulie 2020, o angajată a creșei Patrocle, care avea funcția de arhivist, a fost identificată pozitiv COVID-19. Imediat s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică (DSP). În afară de internarea angajatei, DSP nu a dispus alte măsuri suplimentare. Conform anchetei epidemiologice, angajata își desfășura activitatea într-un spațiu distinct, la etajul 2, fără contacte directe, în sensul legii, cu ceilalți angajați, în condițiile în care activitatea creșei se desfășoară la nivelurile parter și etaj 1. Conducerea creșei a dispus ca măsură suplimentară dezinfecția tuturor spațiilor din creșă. Zilnic se efectuează triajul epidemiologic prin termometrizarea personalului și a copiilor, precum și dezinfecția în toate unitățile subordonate Centrului Bugetar de Administrare Creșe (CBAC). Conducerea CBAC a procedat în conformitate cu prevederile legale și a celor impuse de DSP în cadrul anchetei epidemiologice”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Angajata a fost internată de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, situația de la Creșa Patrocle fiind monitorizată de specialiști. Ni s-a transmis faptul că șefa de la aceasta creșă ar fi rudă apropiată cu șeful DSP Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *