Care este dieta specială a Regelui Charles care l-a ajutat să ajungă sănătos la 74 de ani

Posted by

Charles al III-lea este cel mai în vârstă rege care a urcat, în septembrie 2022, pe tron din istoria Marii Britanii, dar starea de sănătate foarte bună a regelui se datorează și unei diete pe care acesta o ține cu strictețe, bazată pe foarte multe plante, legume și fructe. Iar această dietă l-a ajutat să ajungă la 74 de ani, scrie Insider.

Familia regală britanică are în istorie o viață lungă de trăit, Regina Elisabeta a II-a a trăit până la 96 de ani, Prințul Philip a murit la 99 de ani, iar Regina Mamă avea 101 ani.

Se pare că regele se ține de o alimentație bazată pe plante și de o rutină simplă de exerciții pentru a rămâne sănătos. 

Plantele, un rol important

Familia regală a aruncat o privire asupra obiceiurilor alimentare ale lui Charles la cea de-a 70-a aniversare, deoarece a lansat o listă cu 70 de fapte amuzante despre el.

Lista din 2018 nu mai este disponibilă pe site-ul familiei regale, dar, potrivit The Independent, se spunea că Charles sare peste o masă zilnic.

Gordon Rayner, un fost corespondent regal, a raportat pentru The Telegraph în 2018 că Charles consideră prânzul ca pe un „lux care îi împiedică munca” și mănâncă în schimb un „mic dejun târziu”.

Pentru micul dejun târziu, regelui îi plac ouăle cu brânză. Lista publicată de ziua lui Charles mai spunea că regele preferă ceaiul Darjeeling cu lapte și miere. Și în 2021, regele a spus că ține o dietă bazată pe plante, ca parte a eforturilor sale de a combate schimbările climatice.

„Nu am mâncat carne și pește două zile pe săptămână și nu mănânc produse lactate o zi pe săptămână”, a declarat el unui post de radio BBC în octombrie 2021, potrivit Associated Press. „Dacă mai mulți ar face asta, ai reduce mult presiunea:, a mai spus el.

Pasionat de produsele ecologice

În luna martie 2023, Palatul Buckingham a postat o listă pentru un bucătar vegan care să pregătească mese pentru monarh, după cum au raportat The New York Post și The Mirror.

Regele este, de asemenea, pasionat de produsele ecologice, potrivit bucătarilor regali Darren McGrady și Carolyn Robb. McGrady a spus că Charles s-a concentrat pe produsele ecologice „înainte de a fi chiar inventate”, Robb reiterând că ferma monarhului a fost una dintre primele certificate ecologic din toată Marea Britanie.

McGrady a spus că regelui îi plăcea să mănânce o varietate de feluri de mâncare diferite pe parcursul săptămânii. Cu toate acestea, el a spus că regele mănâncă adesea fructe la micul dejun, iar Robb a spus că regele preferă mai degrabă alimentele sărate decât dulciurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *