,

Care sunt ceaiurile care te ajută să scapi de problemele cu somnul și să dormi mai bine?

Posted by

Dacă ești genul de persoană care are problemele cu somnul și nu se odihnelte bine noaptea, există câteva tipuri de ceaiuri pe care le poți consuma pentru a scăpa de această problemă, potrivit portalului doc.ro.

Ceaiul de valeriană

Printre alte remedii naturiste pentru insomnii se numără şi valeriana. Rădăcina de valeriană poate fi eficientă pentru obţinerea unui somn odihnitor datorită substanţelor sedative şi anxiolitice pe care le conţine: izovaleramida, acidul gama-aminobutiric şi acidul izovaleric.Cercetările au arătat că extractul de rădăcină de valeriană poate îmbunătăţi somnul fără efectele secundare ale somniferelor tradiţionale. Pe lângă susţinerea unui somn odihnitor, valeriana mai poate reduce anxietatea şi simptomele depresiei, poate calma hiperactivitatea şi durerile de cap.

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul conţine mai mulţi compuşi chimici activi, inclusiv unul numit apigenină, care are un efect tranchilizant uşor odată ce se leagă de receptorii de benzodiazepină din creier. Deşi cercetările sunt limitate, s-a demonstrat că muşeţelul îmbunătăţeşte calitatea somnului. Ceaiul de muşeţel mai poate sprijini sănătatea digestivă, ar putea proteja împotriva unor tipuri de cancer şi mai poate contribui la controlul glicemiei.

Ceaiul de banane şi scorţişoară

Bananele au un conţinut ridicat de magneziu şi potasiu, minerale care au efecte sedative asupra creierului. Scorţişoara stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce este foarte important, întrucât zahărul afectează direct producţia de hormoni, care la rândul ei afectează somnul şi calitatea acestuia. Ceaiul de banană şi scorţişoară mai poate elimina stresul, poate uşura crampele musculare, poate reduce anxietatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *