Acasă CALEIDOSCOP Care sunt cele cinci plante de apartament care te pot ajuta să...

Care sunt cele cinci plante de apartament care te pot ajuta să eviți gripa

0

Studiile arată că prin purificarea aerului cu uleiuri esențiale pe bază de plante, care au o acțiune antiinflamatoare, se poate ajuta la prevenirea răcelilor și a gripei. Astfel, pentru a te ajuta să eviți gripa este important să ai în apartament cinci tipuri de plante.

Eucaliptul

Eucaliptul, care crește bine afară poate fi adus și în interior, spune Dr. Bond. El a adăugat: „Eucaliptul a fost folosit de mult timp pentru bolile respiratorii și are un potențial uriaș pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripa.”

Lavanda

Lavanda este adesea considerată a fi o plantă de exterior, dar poate prospera bine în interior, cu condiția să o puneți într-un loc însorit. Dr. Bond a spus: „Lavanda a fost recunoscută de mult timp ca un ajutor blând, dar eficient pentru somn, iar un somn bun este esențial pentru menținerea funcției imunitare și pentru a ajuta la combaterea răcelii și a gripei, așa că Dr. Bond recomandă să o puneți în dormitor.”

Echinacea

Echinacea poate crește înaltă în interior, o cameră însorită sau un balcon închis fiind locul ideal. Echinacea este folosită pe scară largă pentru a trata și preveni răcelile și gripa, a declarat Dr. Bond. „Aceasta stimulează funcția imunitară prin creșterea eficienței barierei mucoasei din pasajele respiratorii, inclusiv din nas”, a continuat el. O trecere în revistă a 14 studii a constatat că echinaceea poate reduce riscul de a dezvolta răceli cu peste 50% și scurtează durata răcelii cu o zi și jumătate.

Iedera engleză

„Iedera englezească reduce toxinele din aerul din interior, cum ar fi formaldehida, și reduce, de asemenea, mucegaiul, care este foarte frecvent iarna din cauza condensului”, a declarat Dr. Bond. Mucegaiul poate fi o sursă de iritații și inflamații ale tractului respirator. Există și alte câteva plante de apartament care pot ajuta la protejarea împotriva umezelii și a mucegaiului.

Geranium (Mușcată)

Geranium este o plantă foarte populară în aer liber, dar se dezvoltă și în interior. Are proprietăți antivirale, iar inhalarea uleiului de geranium este recomandată de mult timp de către fitoterapeuți pentru a ameliora simptomele răcelii, gripei și sinuzitei. Geraniul este un filtru de aer natural, ajutând la purificarea aerului și la oprirea răspândirii infecțiilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.