Acasă NATIONAL Care sunt cele mai bune sfaturi pentru curățarea bijuteriilor? Ce este recomandat...

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru curățarea bijuteriilor? Ce este recomandat să faci?

0

Dacă ești pasionată de bijuterii și îți cumperi frecvent noi modele, este recomandat ca, din când în când, să le ajuți să arate ca și noi. Iar aceasta nu este deloc o sarcină dificilă, ci este nevoie doar de regularitate și utilizarea celor mai bune soluții, așa cum sunt lichidele de curățare Pandora. Indiferent de materialele din care sunt realizate bijuteriile, murdăria nu va ezita să apară, de aceea trebuie să ții cont de recomandările și sfaturile de mai jos pentru a le reda strălucirea.

Revista Găsește bijuterii – poate fi prevenită murdărirea bijuteriilor?

Contactul cu pielea, transpirația, substanțele chimice utilizate în timpul curățeniei sau produsele cosmetice utilizate zilnic vor duce la murdărirea și oxidarea suprafeței bijuteriilor. Nu trebuie să crezi că ar trebui să începi să le porți doar la anumite evenimente speciale, limitarea utilizării acestora nu este în nici un caz o soluție. Mai ales în cazul celor din argint, acestea se oxidează și își schimbă culoarea într-una mai închisă atunci când nu sunt purtate. 

În revista Găsește  bijuterii vei descoperi numeroase informații despre modul în care îți poți îngriji și reîmprospăta bijuteriile. Trebuie însă, să acorzi mare atenție minereului din care sunt realizate, căci aurul, argintul sau bijuteriile care au pietre trebuie curățate diferit.

Soluții casnice sau soluții de curățare Pandora profesionale?

Dacă vrei să optezi pentru curățarea blândă a bijuteriilor cu soluții realizate în casă, merită să alegi:

  • O soluție de apă caldă și lichid de spălat vase: introdu bijuteriile de aur în ea pentru 15 minute, apoi scoate-le și șterge-le cu o cârpă moale
  • O soluție de apă și oțet este ideală pentru pietre prețioase și aur. Folosește ¾ oțet și ¼ apă. Ai grijă ca după ce le vei scoate din vas, să usuci bijuteriile bine
  • O soluție de apă caldă cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu este folosită pentru curățarea bijuteriilor de argint. Lasă-le în interior, apoi spală-le cu apă și săpun și usucă-le.
  • Lustruiește bijuteriile cu ajutorul unei perii moi și pastă de dinți. Periază ușor bijuteriile pentru a nu le zgâria, apoi clătește și usucă bine.

Dacă nu vrei să riști folosind soluții casnice pentru curățarea bijuteriilor, merită să alegi soluții de curățare Pandora sau alte lichide profesionale potrivite pentru diferite tipuri de bijuterii. Este nevoie doar să citești indicațiile și recomandările de pe ambalaj și să ții cont de ele.

Alte sfaturi despre îngrijirea bijuteriilor poți găsi într-o revistă de bijuterii sau pe site-urile de specialitate și, bineînțeles, în magazinele de bijuterii, iar specialiștii de acolo vor oferi sfaturi de care poți ține cont cu toată încrederea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.