,

Care sunt cele trei localități din județul Cluj în care masca devine obligatorie și în spațiile deschise?

Posted by

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât joi, 15 octombrie, instituirea obligativității purtării măștii în toate spațiile deschise, în trei localități din județul Cluj.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că CJSU va introduce obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, interioare și exterioare, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în localitățile din Cluj care au depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori.

Astfel, este vorba despre orașul Gherla, unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mie, despre Sic, cu o incidență de 4.36 și despre localitatea Câțcău, care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor – 7,55.

De asemenea, începând de mâine, în aceste localități se închid pentru o perioadă de 14 zile, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri sau de cinema/spectacole care au activitatea la interior. În cazul hotelurilor vor putea fi servite în restaurantele de la interior doar persoanele cazate. Se sistează și activitatea barurilor, discotecilor și cluburilor.

Este interzisă organizarea în spații închise a petrecerilor private, nunți, botezuri. La pelerinaje/procesiuni religioase pot participa doar persoanele care au domiciliul/reședința în localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *