,

Carne stricată vândută la Auchan Cluj. Așa nu se mai poate, și scump și stricat

Posted by

Inspectorii de la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj au efectuat un control la supermarketul Auchan de la Iulius Mall Cluj și pe Bulevardul Muncii, unde au descoperit mai multe nereguli.

OPC Cluj vorbește despre produse stricate, care erau comercializate, deși deși erau alterate, cu termenul de valabilitate expirat.

”Podusul „Urechi de porc crocante” producător Integra New SRL, cu data limită de consum 09.10.2022, lot 2709P2, după deschiderea ambalajelor s-a contatat faptul că prezenta un miros înțepator nespecific produsului, care avea suprafața mâzgoasă și prezenta modificări organoleptice, produsele fiind improprii consumului uman. Etichetarea produsului nu respecta prevederile legale incidente, aferente metodei de afumare, si denumirea de ”crocant””, se arată în comunicatul OPC Cluj.

Pentru neregulile constatate, inspectorii OPC Cluj au aplicat două amenzi contravenționale în valoare de 60.000 de lei. . 

Produsele oprite de la comercializare

Totodată, OPC Cluj a fost dispus măsuri de oprire definitivă de la comercializare a întregului lot de produse menționat, din toata rețeaua națională, în cantitate totală de 60 kg, produse în valoare de circa 3.500 de lei. 

Comisarii CJPC Cluj vor continua actiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *