Casa Regelui Charles al lll-lea de la Viscri. Un cunoscut fotograf clujean, imagini inedite

Posted by

Regele Charles al lll-lea a Marii Britanii și-a cumpărat o casă în localitatea Viscri, județul Brașov, unde a fost de mai multe ori.

După încoronarea care rege al Marii Britanii, Charles al lll-lea a venit și stat la Viscri mai multe zile.

casa regelui Charles din Viscri.
casa regelui Charles din Viscri. sursa foto: dan bodea

Cunoscutul fotograf clujean, Dan Bodea a mers la Viscri și a realizat mai multe fotografii de excepție, cu casa Regelui Charles al lll-lea.

”Totul acolo este foarte frumos. Tot satul a prins viață și a fost renovat după ce regele Charles a cumpărat casa respectivă. Intrarea este liberă până la un punct, după care se percepe o taxă modică de 15 lei. Poți să vezi expoziții sau camerele în care locuiește regele, atunci vine la Viscri”, ne-a relatat Dan Bodea.

În prezent, în casă, în lipsa regelui, există două ateliere permanente, unul de olărit și altul de gravură.

O casă muzeu

Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales a decis, în 2021, să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă pentru turiști.

Casa păstrează arhitectura tradiţională dar și modul îmn care se făcea agricultură acum zeci de ani.

casa regelui Charles.
casa regelui Charles. sursa foto Dan Bodea.

Şura a fost reconvertită și găzduieşte astăzi o expoziţia permanentă ”The Transylvania Florilegium”.

Vizitând Casa Prinţului de Wales din Viscri, turiştii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradiţională şi pot degusta produse locale în cafenea.

casa regelui charles
casa regelui charles. sursa foto: dan bodea

În timp ce se plimbă prin grădini, vizitatorii vor afla informaţii despre şcolile de vară organizate de Fundaţia Prinţului de Wales din România în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), precum şi despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat.

Un sat cunoscut în toată lumea

Celebritatea adusă satului Viscri, de Regele Marii Britanii a ajuns la nivel mondial. În fiecare zi, aici ajung turiști din diferite colțuri ale lumii, chiar și din Australia sau Africa de Sud, pentru a vedea casa cumpărat de monarhul Regatului Unit.

Astfel, Viscri, satul cu 500 de locuitori, a devenit renumit în întreaga lume. Anual 50.000 de persoane vin din diferite țari, fie din Europa, fie din Statele Unite, fie din Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *