Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Cât a încasat Primăria Cluj Napoca de pe urma Untold. Suma este rușinos de mică

Pentru ca festivalul Untold să se desfășoare în centrul Clujului, în Parcul Central, care a fost complet închis pentru public, Primăria a emis un abonament pentru comerț stradal.

Astfel, din acest document aflăm că ”Parcul Simion Bărnuțiu, Aleea Stadion, strada George Coșbuc, Splaiul Independenței, Parcul Stadio”, cu o suprafață de 28.100 de mp, au fost închiriate pentru Untold.

Suma cerută de Primăria Cluj Napoca, pentru patru zile de de festival, respectiv 3 – 6 august 2023, a fost de 47.208 lei, adică aperoximativ 9.500 de euro.

Taxa perceputa de Primaria Cluj pentru Parcul Central.

Taxa perceputa de Primaria Cluj pentru Parcul Central. Sursa foto: captura

Încasări de 30 de milioane de euro, profit aproape de zero

Primăria Cluj Napoca a emis acest abonament stradal, la cererea Untold Production SRL, cu sediul în Cluj Napoca, pe strada Eremia Grigorescu 122 , acolo unde au sediu aproape toate firmele controlate de Bogdan Buta, directorul festivalului Untold.

În acest caz, trebuie spus că societatea Untold Production SRL, are ca și acționar pe Untold SRL, care la rândul ei are în spate o suveică de firme care duc tot la Bogdan Buta.

De asemenea, cifra de afaceri a firmei Untold Production SRL, pentru anul 2022, conform Ministerului de Finanțe a fost de 77.1 milioane lei, adică 15,73 milioane de euro. Cu doar doi angajați, această firmă a reușit să obțină un profit net foarte mic, 1.22 milioane lei, adică în jur de 250.000 de euro.

Cifra de afaceri enorma obtinuta de Untold Production in 2022.

Cifra de afaceri enorma obtinuta de Untold Production in 2022. Sursa: Ministerul de Finanțe

În bilanțul contabil al firmei, publicat de Ministerul de Finanțe, se mai arată că societatea avut cheltuieli totali de 77.6 milioane de lei.

La aceste venituri mai trebuie adăugate și cele obținute de societatea Untold SRL. Pentru anul 2022, firma cu 20 de angajați, a raportat o cifră de afaceri de 40.9 milioane lei, adică peste opt milioane de euro, dar a realizat o pierdere foarte mare, de 4.88 milioane de lei, adică aproape un milion de euro.

În aceste condiții, în care cele două societăți controlate de Bogdan Buta, și pe care se organziează festivalul Untold au avut venituri în 2022 de 118 milioane de lei, adică de aproape 30 de milioane de euro.

Emil Boc a fost la festival

Primarul Clujului a fost prezent la Untold, unde s-a distrat de minune. El a stat mai mult în sectorul VIP, unde s-a întreținut cu cei prezenți.

„A fost o atmosferă frumoasă, cu energie pozitivă, cu oameni care vin să se distreze, să se simtă bine, nu să provoace scandal. Sunt oameni care pur și simplu vor să se bucure de viață, pe acest limbaj universal al muzicii”, a comentat primarul Boc.

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. Ovi

    10 august 2023 at 9:01 am

    O entitate poate inchiria strazi, parc, stadioane pentru zile intregi, deviind trasee ctp, oprind circulatia tramvaielor pentru o suma modica, dar eu cetățean de rand, nu pot inchiria pe bani 5 locuri de parcare pentru o zi pe motiv ca „nu e eveniment public”. Nu, era eveniment privat iar cerința era in conformitate cu amploarea. Ma bucur ca sunyem toti egali…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Vineri seara, o ploaie torențială puternică s-a abătut asupra municipiului Cluj Napoca. Sistemul de canalizare a cedat în aproape tot orașul, și a refulat...

ADMINISTRATIV

În timp ce unul dintre cele mai mari cartiere din Cluj-Napoca, Mărăștiul, nu dispune de nicio bază sportivă pentru locuitorii ei, baza Farmec zace...

EVENIMENTE

Primăria Cluj-Napoca și-a anunțat susținerea campaniei naționale „Let’s Do It, Romania!” și îi așteaptă pe clujeni să se alăture Zilei de Curățenie Naționale, care...