Cât de frumos ar arată Clujul, proiectat de Inteligența Artificială. Zone întregi ar deveni pietonale

Posted by

Zone care azi sunt cunoscute pentru densitatea traficului auto, ar deveni pasaje pietonale. Cât de frumos ar arată Clujul, proiectat de Inteligența Artificială.

Bulevardul Eroilor din Cluj, pietonal.
Bulevardul Eroilor din Cluj, pietonal.

De exemplu Bulevardul Eroilor, pe unde zilnic circulă mii de mașini. Aglomerația auto este foarte mare în această zonă, fiind singura rută prin zona centrală care leagă vestul de estul orașului.

Piata Lucian Blaga

O altă zonă este strada Moților, unde se află Primăria Cluj Napoca. Și aici, traficul auto este sufocant la propriu. Pentru a putra ieși în strada Moților, de pe strada Memorandumului, la ore de vârf îți trebuie nervi de oțel.

strada Motilor, in fundal Primăria Cluj

Dar toate aceste zone și ambuteiaje ar putea dispărea, dacă s-ar construi metroul și șoseaua metropolitană.

Centrul Clujului pietonal văzut de Inteligenșa Artificială

Fostul deputat de Cluj, Adrian Dohotaru a prezentat câteva fotografii realizare de Inteligența Artificială. De exemplu, Piața Lucian Blaga este una pietonală, la fel și strada Napoca și Bulevardul Eroilor. Zonele pietonale ar arăta fantastic.

”Sunt foarte bune propunerile lui Aaron Roberts, chiar și așa schițate cu AI. Acum pare nerealist, într-un context in care traficul auto a crescut de câteva zeci de ori în ultimele decenii, dar succesul noilor străzi pietonale din centru demonstrează că e posibil. Amintirea altor vremuri ori pozele din trecut ne arată că oamenii nu aveau lipite de ei mașina. Amintim și cererea noastră: Piața Unirii, cu străzile Napoca si Eroilor la pachet, închisă șase luni pe an, în fiecare weekend, când e vreme bună pentru a lega Iuliu Maniu de strada Universității și Kogălniceanu”, a scris Dohotaru.

O astfel de zomă centrală pietonală a fost realizată de Primăria Cluj Napoca, pe străzile Mihail Kogălniceanu și Universității. Zona s-a transformat peste noapte într-una plină de viașă, fiind asemuită de clujeni cu celebrul bulevard ”La Rambla” din Barcelona.

Investiițiile făcute aici au costat peste zece milioane de euro. Singurul aspect criticat de clujeni este lipsa copacilor, cei plantați fiind total insuficienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *