O fotografie care surprinde frumusețea străzii Horea din Cluj-Napoca în perioada interbelică, în care pe centrul importantei artere a orașului era un spațiu verde care a oferit o imagine plină de eleganță și civilizație.
Fotografia respectivă a stârnit nostalgia clujenilor care au prins acele vremuri și au menționat că și-ar dori ca orașul să fie mult mai verde, nu ca în prezent când este îngropat în betoane și granit.
Istoria unui hotel mai puțin cunoscut din Clujul interbelic
Tot pe strada Horea se afla o altă unitate hotelieră, denumit Hotel Ferencz Jozsef, care avea în anii 1912 baie comună (piscină), care a funcționat până în 1923. Hotelul a fost în clădirea care continua fostul restaurant Metropol, imobil care aparține acum de Universitatea Babeș-Bolyai.
„Clujul interbelic fiind în dezvoltare permanentă avea nevoie de mai multe locuri de agrement, restaurante, hoteluri.
Marele hoteluri sunt arhicunoscute, dar mai puțin este cunoscut un hotel pe strada Horea, denumit Hotelul Ferencz Jozsef, care are și baie comună din anii 1912 și care a funcționat până în anul 1923. Clădirea este continuarea clădirii fostului restaurant Metropol, iar din 2017 clădirea aparține Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca”, a scris clujeanul Csaba Minier.
„Se vede că exista interes pentru amenajarea elegantă și cu bun gust a acestei străzi. În anii 60 treceam zilnic pe acolo”, a scris clujeanca Ilona Batiz.
„Foarte interesanta informație! Desi locuiam la Metropol și știam istoria celor patru palate din vecinătate nu am știut istoria clădirii alăturate.Noi îi spuneam Foestiera ptr ca pe vremea comuniștilor aici era sediul acelei întreprinderi”, a scris Anca Pop.
„Regret ca nu mai sunt rondourile din mijlocul drumului!! Dadeau o senzatie de viata strazii si celor care treceau pe strada! „Evolutia societatii” a invins”, a comentat Valentin Serban.
Lasă un răspuns