Cât de frumos arată un parc din Cluj Napoca și fără intervenția brutală a Primăriei

Posted by

Parcul din cartierul Mănăștur, de pe strada Primăverii, din fața Bisericii Greco Catolice ”Coborârea Spiritului Sfânt”, arată senzațional. Cât de frumos arată un parc.

În aceste zile, magnoliile înflorite și copacii ornamentali plantați sunt de excepție. Clujenii care stau în zonă spun că le place să se plimbe prin acest parc.

Cât de frumos arată un parc
Cât de frumos arată un parc

”Este dovada clară că nu doar betoanele sau dalele de granit sunt soluția. Verdele este mult mai plăcut ochiului uman decât imensitățile de granit montate prin centrul orașului. Și parcurile recent modernizate de Primăria Cluj sunt pline de betoane și de dale de granit. Dacă facem o comparație cu ce este aici, și cu un parc unde s-au investit milioane de euro, balanșa înclină net în favoarea acestuia”, ne-a declarat Ana Dascăl, o locuitoare din Mănăștur.

Parcul este în fiecare zi plin de copii și de oameni care vor să se relaxeze.

Parcul din Zorilor desființat de decanul de la Arhitectură. Cât de frumos arată un parc

Recent, Primăria Cluj Napoca a inaugurat un parc în cartierul Zorilor. Aici, bugetul alocat a fost de aproximativ două milioane de euro.

Doar că lucrările sunt executate foarte prost, iar acest lucru nu îl spunem noi, ci chiar decanul de la Facultatea de Arhitectură, profesorul Șerban Țigănaș.

Lucrările au fost executate de o firmă care pare că nu are experiență în acest domeniu. La acest capitol, Țigănaș a întrebat, retoric, cine este persoana care a urmărit calitatea acestor lucrări. Sau cine le-a aprobat la plată. Parcul lui Boc desființat.

”Execuția, pardon. Absolut pardon. Este făcut de oameni care parcă nu au mai construit. Nu sunt specializați pe așa ceva. Mă refer la calitate a treptelor, aleilor, bordurilor. Felurilor în care se întâlnesc elementele de teren. Nu știu dacă sunt experimente. Este nevoie de un constructor, pe care trebuie să îl monitorizeze, să urmărești calitatea. Nu știu cine a urmărit calitatea aici. Aș vrea să îl văd pe respectivul să îl ăntreb multe lucruri, printre care și cum a permis aceste lucrări executate în halul ăsta”, a declarat arhitectul, pentru Media9.

2 răspunsuri

  1. Avatar Boieru Alin Romeo
    Boieru Alin Romeo
  2. Avatar Fagmilia boc
    Fagmilia boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *