Cât va costa mielul de Paște anul acesta?

Posted by

Cât va costa mielul de Paște anul acesta? Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut o serie de estimări privind prețul mielului de Paște din acest an.

Cât va costa mielul de Paște
Cât va costa mielul de Paște

Ministrul susține că de sărbătorile pascale fermierii vor vinde carnea de miel la un „preţ decent”, care să le acopere cheltuielile şi să le aducă „un mic profit”.

România exportă între 5 și 6 milioane de oi pe an, în special în ţările arabe.

Cât va costa kilogramul de miel în 2024

Întrebat în emisiunea televizată Insider Politic cât va costa kilogramul de carne de miel în apropierea Paştelui, ministru Agriculturii a declarat:

„Nu pot să dau un preţ estimat, pentru că vreau să fie o piaţă corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Din discuţiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preţ decent astfel încât să poată să-şi scoată cheltuielile şi, bineînţeles, să aibă şi un mic profit, pentru că toată lumea munceşte pentru acest lucru”, a spus Florin Barbu la Prima TV.

Ministrul Agriculturii a precizat că, anul trecut, kilogramul de carne de miel „a fost undeva la 25 de lei”. Întrebat dacă anul asta va fi mai mult, ministrul Agriculturii a răspuns: „Eu nu cred că va fi. Eu sunt sigur că fermierii români vor vinde la preţul corect”.

„Nu pot să influenţez piaţa. Dacă în calitatea mea de ministru dau un preţ, sigur că voi influenţa piaţa. Nu vreau să fac acest lucru. Sunt sigur că fermierii vor avea un preţ corect pentru români la carnea de miel”, a adăugat Florin Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *