Cherecheș a fost prins în Germania

Posted by

Sursa din cadrul Poliției Române ne-au declarat că primarul din Baia Mare a fost prins în Germania, în cursul serii de marți.

Chereches ar fi fost prins in Germania
Chereches ar fi fost prins in Germania

Din primele informații rezultă că edilul se ascundea pentru o vreme în Germania, de unde trebuia să ajungă în Italia, unde și-ar fi cumpărat o casă în insula Pantelleria.

Primarul din Baia Mare fusese condamnat definitiv, vinerea trecută, de către judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Sentința este de cinci ani de închisoare, cu executare, dar nu a fost pusă în executare deoarece primarul fugise cu un act de identitate care nu era a lui în Ungaria.

Urmează proceduri de identificare

Sursele noastre ne-au comunicat faptul că primarul din Baia Mare a ajuns deja într-un arest al Poliției Germane din orașul Augburg, și că urmează să fie supus unor proceduri de identificare.

De asemenea, dacă va refuza să fie extrădat în România,  Cherecheș are dreptul la un proces rapid, unde un magistrat îi va decide soarta.

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română.

El aștepta un om de încredere din România care urma să ajungă în Bavaria, de unde să îl ia cu mașina și să îl ducă în Italia.

Chereches nu va mai putea cere liberarea condiționată din moment ce a fugit din țară. El va fi cercetat penal și pentru comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Din datele furnizate de Poliția de Frontieră rezultă că primarul din Baia Mare s-a folosit de actul de identitate al unei rude apropiate, cu care semăna foarte bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *