Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj: „CMID – Un imens și scump muzeu în aer liber”

Posted by

Președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, aspirant la funcția de șef al județului, critică administrația liberă condusă de Alin Tișe pe tema Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), care e „un imens și scump muzeu în aer liber”.

„Un imens și scump muzeu în aer liber. Un decor folosit de Alin Tișe pentru poze de campanie. Utilaje rămase nemișcate și liniște așternută asupra noii rampe de gunoi ecologice în perimetrul căreia n-a mai intrat nicio mașină de câteva zile.

După ce și-a dat cuvântul de onoare și ne-a probat cu imagini filmate cu drona că CMID că e perfect funcțional, președintele consiliului județean a pus lacătul și duce gunoiul … nu știm unde, dar nu putem decât să sperăm că nu la vechea rampă, pentru că asta ar fi o ilegalitate.

Alin Tișe ne-a asigurat că e totul în regulă și noi, cei care l-am criticat că se grăbește să deschidă CMID-ul fără toate avizele și fără tot sistemul funcțional, suntem în eroare. Dacă admitem, de dragul discuției, că ar fi așa, apare întrebare: de ce nu se depozitează deșeurile acolo?

Meteahna asta învechită a tăierilor de panglică la proiecte nefinalizate aruncă administrația în ridicol. Investiția nu e finalizată, iar din cauza asta Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor nu funcționează. Avem doar locul de depozitare a deșeurilor, dar restul, tot ce tine de functionalități precum sortarea, colectarea selectivă și tratarea levigatului sunt improvizații, cârpeli și soluții cel mult temporare.

Suntem duși de nas de la an la an, de pe-o zi pe alta și președintele consiliului județean mizează pe interesul scăzut al clujenilor pentru problema deșeurilor. Până la alegerile locale când va veni la plată factura incompetenței și va ieși într-un sfârșit de sub preș gunoiul”. a declarat Sălăgean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *