Connect with us

Hi, what are you looking for?

ADMINISTRATIV

Câte persoane au fost salvate în primele 6 luni din 2023 de Unitatea Specială de Aviație Cluj?

Piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic, în semestrul I 2023, efectuând un număr de 265 misiuni operative în slujba cetățenilor, desfășurate pe întreg teritoriul național. 

Dintre acestea, 233 de misiuni au constat în intervenții SMURD, piloții unităţii acționând pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici.

Astfel, în primele 6 luni ale anului 2023, personalul aeronavigant al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD, transportând la spital 171 de persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 170 intervenții, Caransebeş – 41 intervenții, Brașov – 13 intervenții, Mureș – 8 intervenții, București – 1 intervenție.

Pe parcursul semestrului I 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 270 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 624 misiuni aeriene în primele 6 luni ale anului 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

Asigurarea meteorologică a fost realizată în semestrul I 2023 prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 732 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av. 

În continuare, personalul navigant al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca va acționa cu profesionalism pentru a interveni în misiuni aeromedicale, de ordine și siguranță publică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Compania aeriană a anunțat un program de recrutare a tinerilor care doresc să devină piloți. Indifent că sunt băieți sau fete, cei de la...

EVENIMENTE

Problemele se țin lanț de compania aeriană Wizz Air, care continuă să își bată joc de clienți. Nu mai puțin de 9 curse au...

EVENIMENTE

În luna iulie 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au executat 61 de misiuni de...