Acasă ADMINISTRATIV Câți bani alocă CJ Cluj în 2023 pentru modernizarea și întreținerea drumurilor...

Câți bani alocă CJ Cluj în 2023 pentru modernizarea și întreținerea drumurilor județene

0

Consiliul Județean Cluj a anunțat alocarea a peste 45 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare și reabilitare, dar și pentru întreținere și reparare a drumurilor județene în anul 2023.

Astfel, proiectul de hotărâre a fost dezbătut și votat de consilierii județeni în ședința ordinară de marți, 31 ianuarie 2023, cu 34 de voturi „pentru”.

Potrivit documentației, în proiectul bugetului general propriu al Județului Cluj pe anul 2023 se propune alocarea pentru anul curent a următoarelor sume pentru finanțarea lucrărilor de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică drumurilor judeţene din Judeţul Cluj:

5.000.000 lei pentru finanțarea Programului lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2023 (din buget local);

40.000.000 lei pentru finanțarea Programului de lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2023;

219.994.000 lei pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

În ceea ce privește lucrările de întreținere curentă și periodică, se propune alocarea sumei de 40.000.000 de lei cu TVA, vizate fiind toate cele 63 de drumuri județene aflate în administrarea forului administrativ județean. LISTA completă AICI.

Totodată, în baza programului de lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, se propune alocarea, din bugetul județului, a sumei de 5.000.000 de lei, cu TVA. LISTA completă AICI.

Acestora li se adaugă și proiectele din fonduri europene nerambursabile care au ca scop modernizarea și reabilitarea ”Drumului Bistriței” format din trei sectoare de drum situate pe drumurile județene DJ 172A, DJ 161G și DJ 161, precum și continuarea lucrărilor în vederea finalizării acestora sau demararea lucrărilor pe alte patru drumuri județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.