Acasă ADMINISTRATIV Câți bani scoate administrația Boc pentru Zilele Clujului 2023? Bugetul alocat este...

Câți bani scoate administrația Boc pentru Zilele Clujului 2023? Bugetul alocat este unul RECORD

0

Primăria Cluj-Napoca este foarte darnică în acest an 2023 cu bugetul dedicat Zilelor Clujului. Municipalitatea va aloca suma de 1.150.000 lei pentru organizarea sărbătorii dedicată orașului.

„Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală.

Peste 1.500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști.

Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată. Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, arată municipalitatea.

Cum va fi împărțit bugetul general al Zilelor Clujului 2023

  • Cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 600.000 lei
  • Costurile pentru scene, sonorizare și lumini – 250.000 lei
  • Cheltuieli legate de promovarea evenimentelor – 75.000 lei
  • Costurile pentru spectacolele cu drone – 90.000 lei
  • Iluminatul arhitectural al clădirilor și show de lasere – 40.000 lei
  • Cheltuieli pentru video mapping pe clădirile din zona centrală – 95.000 lei

În 2022 la Zilele Clujului au urcat pe scena din Piața Unirii Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia, iar peste 270.000 de persoane au participat la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.