Câți clujeni au optat pentru carte de identitate electronică?

Posted by

Câți clujeni au optat pentru carte de identitate electronică? Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj susține că peste 17.000 de clujeni beneficiază, deja, de cărți electronice de identitate.

Cei 17.000 de clujeni care și-au făcut deja carte electronică de idenitate provin din tot arealul județului Cluj.

Succes sau eșec al proiectului?

Proiectul cărților electronice de identiate la Cluj a început din 2 august 2021 și a durat până în 31 decembrie 2023. La nivelul județului Cluj au fost eliberate 16.969 de cărți electronice, din care 12.045 de acte au fost emise de Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

DJEP Cluj a fost inclusă în acest proiect pilot un an mai târziu, începând din data de 2 august 2022, dar a reușit să elibereze 4.924 de asemenea acte de identitate.

Ce trebuie să faci pentru o carte electronică de identitate

Pentru a se programa, clujenii interesați se pot înscrie pe platforma https://programare-cei.mai.gov.ro. Ulterior, vor trebui să se deplaseze personal la sediul D.J.E.P. Cluj, strada Aviator Bădescu nr. 7-9, unde li se vor prelua datele biometrice și vor achita sau vor depune dovada achitării contravalorii actului de identitate, precum și celelalte documente prevăzute de lege.

Ministerul de Interne a ales Cluj-Napoca pentr emiterea primelor 5.000 de cărți de identitate electronice din România, în urma unui proiect pilot, iar Lucian Bode, fost ministru, a fost cel care l-a anunțat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *