,

Câți medici și asistenți români s-au înscris voluntari pentru campania umanitară din Turcia

Posted by

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat, marţi, că aproximativ 1.000 de cadre medicale s-au oferit să meargă voluntar în Turcia să ajute victimele cutremurelor de săptămâna trecută, dar că, până acum, autorităţile turce nu au transmis astfel de solicitări.

Rafila a precizat și că, până în prezent, nu au existat solicitări din partea autorităţilor turce, motiv pentru care procesul de înrolare a cadrelor medicale va fi oprit.

„Circa 1.000 de cadre medicale s-au înscris, (…) diverse specialităţi, atât medici, cât şi asistenţi medicali. Secretarul de stat responsabil pentru asistenţa medicală a verificat permanent aceste liste încât să putem să fim capabili să facem echipe medicale care să se poată deplasa în teren şi care să fie operative din punct de vedere al specialităţilor, respectiv echipe care să aibă chirurgi, să aibă anestezişti şi aşa mai departe.

Ţinem legătura cu Ambasada Turciei în România şi înţelegerea cu dânşii a fost ca aceste echipe să fie pregătite, dacă se poate spune aşa, dar numai în cazul solicitării de către autorităţile turce, care trebuie să asigure şi un suport logistic şi ceea ce nu trebuie exclus în niciun fel – siguranţa acestor echipe”, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marți, la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *