Câți oameni au vizitat Castelul Banffy din Răscruci?

Posted by

Câți oameni au vizitat Castelul Banffy din Răscruci? În cadrul Săptămânii Porților Deschise un număr de aproximativ 5000 de vizitatori au admirat castelul din Răscruci.

Câți oameni au vizitat Castelul Banffy din Răscruci?
Câți oameni au vizitat Castelul Banffy din Răscruci?

Accesul a fost liber pentru toată lumea timp de o săptămână.

Recenta reabilitare a impozantului castel a crescut numărul vizitatorilor, care a ajuns la 4.911 în opt zile – între 3 și 10 iunie.

De alegeri au fost cei mai mulți vizitatori

Cei mai mulți dintre aceștia fiind înregistrați duminică, 9 iunie, respectiv 1.561.

Castelul a fost redeschis după lucrări la zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele sau instalațiile de utilități. De asemenea, au fost renovate componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat. Mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile și altele au fost și ele modernizate.

De asemenea, a fost restaurat și parcul castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *