Cauza morții subite la tineri: miocardita. Nu e vorba despre vaccinul Covid 19, ci de virusuri gripale

Posted by

În ultimii patru ani, foarte multe persoane tinere au decedat subit. În prima fază, unii medici au dat vina pe vaccinul anti Covid 19. Cauza morții subite la tineri.

Un studiu recent, prezentat de ziarul italian La Reppublica, are alte concluzii despre acest fenomen al morții subite.

Miocardita, cauza morții subite la tineri
Miocardita, cauza morții subite la tineri

Miocardita virală produce o inflamație a celulelor miocardice din inimă. Acest fenomen este legat de prezența unui virus. Din acest motiv pot apărea aritmii, uneori chiar periculoase pentru viața omului.

Dacă până de curând se credea că este vorba doar de o inflamație ca răspuns la infecție, oamenii de știința au ajuns la concluzia că un virus gripal ar putea fi de vină. Prin prezența sa, inima poate fi afectată și să treacă la aritmii, potențial letale chiar și la cei tineri.

Miocardita, cauza morții subite la tineri

Ipoteza este susținută de o cercetare experimentală a experților de la Institutul de Cercetare Biomedicală Fralin din Roanoke de la Virginia Tech College (VTC), coordonată de James Smyth.

Studiul, disponibil online, este publicat în Circulation Research. Și deschide noi perspective pentru tratamentul miocarditei de natură virală.

Pentru a înțelege importanța subiectului, trebuie doar să ne gândim că, potrivit statisticilor, aproximativ 4 din 10 cazuri de moarte subită la adulții tineri sunt legate de miocardita virală. Studiul, realizat pe animale de laborator, arată că este necesar să se depășească răspunsul inflamator excesiv care a fost întotdeauna considerat cauza aritmiilor cardiace.

”Am descoperit o fază acută, în care virusul infectează mai întâi inima și înainte ca răspunsul imunitar al organismului să provoace o inflamație. Astfel, chiar înainte ca țesutul să se inflameze, inima este pregătită pentru aritmie”, a explicat Smith.

Dar ce s-ar întâmpla după o infecție virală obișnuită, cum ar fi infecția cu adenovirus? Oamenii de știință au încercat să reproducă ceea ce se întâmplă în inima persoanei. Și au văzut că, în practică, virusul reușește să „saboteze” sistemele electrice și de comunicare ale inimii.

Un răspuns

  1. Avatar Frans Steyn
    Frans Steyn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *