Caz grav la o școală din Cluj. Doi elevi s-au drogat chiar sub nasul polițiștilor

Posted by

Marți dimineața, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Cluj a fost trimis la Școala din Apahida, unde doi elevi aveau probleme medicale. Caz grav la o școală din Cluj.

Ancheta a demonstrat că cei doi elevi s-au drogat cu o substanță necunoscută. Sursele noastre ne-au declarat că o elevă din clasa a Vlll-a a adus la școală respectiva substanță. Aceasta era pe un timbru care se lipește pe gingie, sau se ține sub limbă.

Caz grav la o școală din Cluj
Caz grav la o școală din Cluj

Acest drog i-a fost dat unui alt elev, un băiat, tot din clasa a Vlll. La scurt timp, acest elev a început să se simtă rău. A avut o creștere bruscă a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Din acest motiv, profesorul de la clasă a decis să cheme ambulanța, pentru a preveni orice alt posibil incident grav.

Medicii au decis că doi elevi au folosit o substanță necunoscută. Polițiștii de la Antidrog ne-au declarat că cei doi elevi fie au luat LSD, fie nicotină, în cantitate mult mai mare. Ambele substanțe pot prezenta simptomatologie asemănătoare.

”Rămâne de văzut, la analize, care dintre cele două substantanțe se vor regăsi în probele prelevate”, ne-a declarat un polițist.

Cei doi elevi au împlinit 14 ani. Fata a fost transferată de la o școală din Cluj, la cea din Apahida.

LSD un drog de mare risc. Caz grav la o școală din Cluj

De obicei, LSD se găsește sub forma unor bucăți mici de hârtie numite timbre. LSD este o substanță foarte puternică. Experiența LSD este denumită „trip” deoarece este precum o călătorie în alt loc.
 
LSD este, abrevierea de la dietilamida acidului lisergic. Substanța reprezinta un compus chimic sintetic extrem de potent din clasa psihedelicelor. LSD este cosiderat un drog de mare risc.
 
Printre simptomele întâlnite de medici se numără dilatarea pupilelor, cresterea frecventei cardiace si respiratorii, dureri de cap, cresterea temperaturii corporale, frisoane, transpiratii, greata si varsaturi.
 
Medicii mai spun că și timbrele cu nicotină, pot da astfel de simptome, precum creșterea tensiunii arteriale și creșterea ritmului cardiac.
 
Mai trebuie spus faptul că la ora la care cei doi elevi au folosit substanța necunoscută, în școala din Apahida se aflau cinci polițiști de la Biroul Prevenire, din cadrul IPJ Cluj. Oamenii legii aveau misiunea de a le prezenta elevilor riscurile privind consumul de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *