Caz incredibil la Jucu! Și ne mai mirăm că avem o creștere explozivă a numărului cazurilor de coronavirus!

Posted by

O femeie din Jucu, județul Cluj, care face naveta la Cluj, a făcut mai multe fotografii într-un microbuz care circulă pe relația Jucu – Cluj, unde călătorii circulă în picioare, capacitatea mijlocului de transport în comun fiind cu mult depășită. Mulți dintre călători nici nu au măștile puse pe față, ceea ce amplifică transmiterea coronavirusului.

În plină pandemie, când în țară se înregistrează în fiecare zi un nou record de persoane infectate cu COVID-19, călătorii sunt înghesuiți în microbuzele operatorului de transport fără să se respecte reguli elementare prevăzute în ORDIN nr. 984/829/2020 valabil pentru perioada stării de alertă, precum obligativitatea purtării măștii pe durata transportului și transportarea persoanelor în limita locurilor pe scaun în cazul microbuzelor.

”Oamenii se plâng că din cauza numărului mare de pasageri sunt nevoiți să-și dea jos masca ca să poată respira”, spune călătorul, fiind citat de ziardejucu.ro.

Cuj toate astea, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean ne-a comunicat că inspectorii de la Inspectoratul de Control Trafic Rutier fac controale zilnice pentru respectarea normelor în transportul public de persoane.

Mai jos aveți lista cu reguli care trebuiesc respectate în ce privește transportul în perioada stării de alertă:
1.La urcarea în vehicul vor fi montate dozatoare cu soluții dezinfectante. Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția mijlocului de transport înainte de plecarea în cursă. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se vor utiliza în schimb metode de curățare umedă.

2. Conducătorul auto va fi dotat cu mască de protecție.

3. Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum și pe toată durata călătoriei.

4. Spațiul conducătorului auto va fi izolat sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială.

5. Conducătorii mijloacelor de transport au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasageri, persoane adiacente parcursului etc.).

6. La îmbarcare/debarcare, pasagerii vor respecta o distanță de siguranță minimă unul față de celălalt.

7. Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe ușa din față, iar coborârea pe cealaltă/celelalte ușă/uși.

8. Pentru microbuze este permis doar transportul persoanelor pe scaune, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *