EVENIMENTE, STIRE PRINCIPALA

Caz șocant la o clinică de pediatrie din Cluj Napoca. Copil mutat în toiul nopții între spitale după ce s-a infectat suspect cu Covid19

O femeie din Turda susține că a fost mutată în toiul nopții din Spitalul de Pediatrie 2, de pe strada Crișan, la Spitalul de Pediatrie 1, de pe strada Moților, din Cluj Napoca.

Diana Crișan are un copil cu grave probleme de sănătate. La zece ani, copilul cântărește zece kilograme. Ea spune că a venit prima oară la spital în cursul zilei de sâmbătă.

„Copilul era agitat și avea rinoree. A fost testat PCR pentru Covid 19 și i s-a făcut raze la plămâni. Testul a fost negativ iar rezultatul de la radiografie a indicat faptul că plămânii arată bine. Am fost lăsați să plecăm acasă cu tratament și cu indicația să ne întoarcem dacă apar complicații”, ne-a declarat Diana Crișan.

Ulterior, în cursul zilei de luni, 24 ianuarie 2022, femeia din Turda s-a reîntors la UPU de la Spitalul de Copii, de pe strada Moților.

„Am revenit pentru că secrețiile din nas și din gât s-au suprainfectat. La UPU Cluj, în fața noastră au fost două persoane, un copil și mama lui care erau infectați cu Covid 19. Când ne-a venit rândul am întrebat de ce nu dezinfectează și mi s-a spus că nu e nevoie pentru că persoanele infectate au stat sub cinci minute în cabinetul de consultații”, ne-a mai spus Diana Crișan.

Experiența de la Pediatrie 2

Medicul de la UPU Cluj a luat decizia de a interna cazul de la Turda la Pediatrie 2, un spital cât de cât decent în raport cu ce există în materie spitale de pediatrie din Cluj Napoca.

„Aici totul a decurs bine în primele două zile. Miercuri, în 26 ianuarie 2022, medicul curant a luat decizia să îl testeze din nou pe copil. Rezultatul a fost unul pozitiv. Acum mie mi se pare ciudat acest lucru. Eu sunt negativă, soțul meu și fiica noastra la fel, negativi. Dar copilul de care am grijă 24 de ore pe zi, e pozitiv. Și asta după ce a fost testat PCR, negativ. După ce am primit testul din care rezultă că Tedy este pozitiv ni s-a spus să ne pregătim că ne mută la Pediatrie 1. Și asta în toiul nopții. Nu a contat că e noapte, că băiatul e cu probleme foarte grave. Nimic. Că ne mută, că ne mută și gata”, mai povestește Diana Crișan.

 

 

Au trimis o ambulanță nedezinfectată

La solicitarea medicului de gardă de la Pediatrie 2, o ambulanță a ajuns la spital în noaptea de miercuri spre joi, la orele 2.30. Diana Crișan mai spune că a stat și a așteptat ambulanța, cu copilul în brațe, mai bine de patru ore și jumătate.

„ A fost un întreg scandal acolo cu ambulanțierii. Au urcat cu targa, cu liftul, la etajul doi, dar medicul de gardă nu a mai vrut să îi lase să coboare tot cu liftul pe motiv că Tedy este infectat. Unul dintre ambulanțieri a spus că în acest caz ei nu coboară cu targa pentru că nu își asumă nimic legat de sănătatea copilului și că pleacă și ne lasă acolo. Cei de pe ambulanță mi-au zis că toată ziua au transportat persoane infectate cu Covid 19 și că au venit la spital fără să mai apuce să dezinfecteze mașina. Acum e și haioasă faza. Îi lasă să urce cu liftul deși ei pot transmite virusul, dar nu îi mai lasă să coboare pe motiv că duc un copil infectat”, ne-a mai relatat Diana Crișan.

În cele din urmă, medicul de gardă de la Pediatrie 2 i-a lăsat să coboare cu liftul iar copilul a fost transferat la Pediatrie 1.

„Unul dintre ambulanțieri mi-a spus atât de franc pe mașină că dacă copilul nu are Covid 19, după acest transport intraspitalicesc sigur va avea. România asta cred că nu mai are niciun fel de leac. Am văzut la Pediatrie 2 un medic de gardă atât de lipsit de empatie umană. Pot să înțeleg că sunt tracasați și obosiți, stresați că se pot infecta dar o vorbă bună pe un ton civilizat poți să ai și ca medic”, ne-a mai spus Diana Crișan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*