Acasă EVENIMENTE Cazul de bullying de la Huedin este anchetat de procurori. Ce spune...

Cazul de bullying de la Huedin este anchetat de procurori. Ce spune Parchetul Huedin

0

Primul procuror de la Huedin, Sergiu Roșca ne-a informat că la nivelul acestei unități de parchet există înregistrat un dosar penal care se referă la agresiunea unui elev, de către alți trei, de la Liceul Octavian Goga, din oraș.

”La data de 9 ianuarie 2023 s-a înregistrat pe rolul unității noastre de oarchet dosarul cu nr. 78/P/2023 ca aurmare a agresiunii de tip bullying în cazul elevului de la Liceul Octavian Goga, din Huedin. Dosarul are ca obiect infracțiunea de lovire sau alte vi8olențe, faptă prevăzută și pedepsită de ar. 193, alin.1 NCP. Dosarul se află în lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj – Biroul de Siguranță Școlară”, ne-a comunicat primul procuror.

În acest caz, un elev de aici a fost umilit și supus unor atacuri grave de tip bullying, de către alți trei. Unul dintre agresori a urinat pe fața elevului victimă, în timp ce alți doi au filmat întâmplarea. Totul s-a întîmplat într-o excursie la Viena.

Ce măsuri a luat școala?

Conducerea școlii, prin directorul Dorin Matiș, ne-a mai transmis oficial că și ceilalți doi elevi care au fost de față, dintre care unul a filmat incidentul, au primit aceleași sancțiuni.

”Nu este vorba, așa cum a apărut pe rețelele de socializare, că ar fi vorba de o mușamalizarea a acestui caz. Am anunțat personal, conform procedurii speciale, forul ierarhic superior care a verificat situația și am dispus toate măsurile prevăzute de legislația școlară … Am făcut aceste precizări deoarece au apărut tot felul de variante în spațiul public și care nu sunt întocmai cu realitatea de fapt cu privire la măsurile luate la nivelul liceului. Repet, nu este vorba de mușamalizare ci de măsuri concrete luate procedural și la timpul potrivit, adică imediat după aflarea de incident. Noi am luat măsurile care le puteam lua în acest caz conform legislației în vigoare la care am adăugat programe și intervenții de consiliere de specialitate prin consilierul școlar. Important este ca astfel de incidente să nu se mai repete nici la noi și nici în altă instituție de învățământ”, a declarat profesorul Matiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.