,

Cazuri noi de coronavirus la Oncologie! Cozile de așteptare sunt uriașe!

Posted by

Măsurile de relaxare se pare ca au fost adoptate și de personalul medical de la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca, după ce patru cadre medicale, un medic, doi asistenți medicali și un infirmier s-au infectat cu noul coronavirus, de la doi pacienți din Rădăuți, dintre care unul a și murit în cursul săptămânii trecute.

Miercuri, la primele ore ale dimineții, la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca exista o coadă imensă la punctul de triaj, unde pacienții care vor să ajungă la Biroul de Internare sau la consultații, la diferiți medici sunt consultați după care sunt testați contra noului coronavirus.

Directorul medical de la Institutul de Oncologie din Cluj Napoca, profesorul Patriciu Achimaș a declarat că numărul de pacienți care se prezintă la spital este foarte mare. ”Ieri, marți, am avut 570 de pacienți. Săptămâna trecută, în doar patru zile au fost 1.830 de pacienți. Suntem supra aglomerați, asta este realitatea. Noi nu am închis spitalul, așa cum s-a întâmplat în alte locuri. Am continuat să funcționăm la capacitate normal și de aceea le solicităm pacienților să aibă răbdare și să păstreze măsurile de protecție și de distanțare socială. La noi în spital, toți pacienții care se internează sunt testați pentru COVID 19. Au fost două cazuri la doi pacienți și patru la personalul medical”, a declarat profesorul Achimaș.

Pe de altă parte, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu susține că la prefectul de Cluj, Mircea Abrudean și conducerea Institutului de Oncologie din Cluj Napoca, ascund adevărul legat de infectările cu SarSCoV2. ”De ce ascunde conducerea spitalului faptul că s-au infectat acum câteva zile, 3 rezidenți, 3 asistente medicale și o infirmieră pe secția de Oncologie Medicală? Teroare și frică aceasta este metoda prin care conducerea acestei unități medicale alege să conducă un spital vital pentru mii de bolnavi de cancer din toată țara. În stilul caracteristic, directorul medical Patriciu și managerul Vlad de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vorbesc doar în presa pe care o plătesc din banii firmelor de medicamente sau din fondurile spitalului”, a scris pe contul său de facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *