Acasă POLITIC Ce crede ministrul Vasile Dâncu despre „taxa de solidaritate”?

Ce crede ministrul Vasile Dâncu despre „taxa de solidaritate”?

0

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, este de părere că o colectare mai bună a TVA ar putea face să nu mai fie nevoie de taxa de solidaritate.

Senatorul de Cluj a precizat că nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari ar însemna foarte mult.

„Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca cu toţii să gândim cu capetele noastre şi să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar aşa înrobitor cum spun unii liberali, că va distruge afacerile marilor companii din România. În foarte multe ţări europene, un înalt grad de civilizaţie şi de democraţie şi economică există acest lucru”, a spus ministrul Apărării, potrivit Mediafax.

Se încearcă îmbunătățirea colectării

Dîncu a precizat că a discutat recent cu ministrul de finanţe şi cu alţi colegi din PSD să se încerce îmbunătăţirea colectării.

„Vom încerca, anul acesta, prin factură electronică, prin digitalizare şi prin formule mai simple legate de adunarea contribuţiilor şi taxelor, să mărim colectarea şi poate nu va fi nevoie de această taxă dacă vom mări colectarea. La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură la TVA de 34%”, a mai precizat social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.