Ce loc ocupă Aeroportul Internațional „Avram Iancu” la transportul aerian de mărfuri în România? Clujul va avea un terminal cargo

Posted by

Institutul Național de Statistică a anunțat că transportul aeroportuar de mărfuri (inclusiv poştă) a avut o creștere semnificativă anul trecut, cu 22,7%, comparativ cu 2021, de la 41.178 tone la 50.534 tone.

Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti cu 14.900 tone mărfuri încărcate şi 20.900 tone descărcate, Traian Vuia Timişoara, cu 2.900 tone mărfuri încărcate şi 4.900 tone descărcate,respectiv Avram Iancu Cluj-Napoca, cu 3.100 tone mărfuri încărcate şi 3.900 tone descărcate.

În ceea ce priveşte transportul intern, cele mai însemnate ponderi au fost înregistrate pentru aeroporturile Henri Coandă – Bucureşti, cu 17,5% în total tone mărfuri încărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 51,7% şi Traian Vuia Timişoara, cu 30,8%.

Clujul va avea un terminal cargo

„Este vorba de un proiect prin care Consiliul Județean permite și acordă toate drepturile legale Aeroportului Cluj pentru a derula procedura de concesionare a lucrărilor aferente realizării centrului cargo.

Proprietatea terenului este a județului, însă, noi putem delega atributul de a derula o procedură de licitație. Practic, va fi un terminal cargo. Aeroportul va decide pașii următori. Este un început în ceea ce înseamnă un nou terminal la Cluj.

Sper să se realizeze cât mai repede. Va fi important pentru județ și regiune”, a declarat în urmă cu ceva timp Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *