Connect with us

Hi, what are you looking for?

ADMINISTRATIV

Ce lucrări s-au făcut în Rezervația Cheile Turzii pentru sezonul de toamnă

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a desfășurat, zilele trecute, mai multe acțiuni în Rezervația Naturală Cheile Turzii.

Astfel, în vederea eliminării riscului de rătăcire a turiștilor și pentru a ușura parcurgerea traseului, echipele de pe teren au marcat și reîmprospătat porțiuni din traseu.

În același timp, au fost realizate lucrări de curățare a traseului, au fost vopsite și reîmprospătate băncile și mesele din Rezervație.

Scopul principal al acestor acțiuni a fost acela de a contribui la asigurarea unor condiții de maximă siguranță în ceea ce privește parcurgerea traseului prin Cheile Turzii.

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.

Obiectivul oferă un peisaj spectaculos, cu stânci înalte şi abrupte dar şi cu peste o mie de specii de plante şi fluturi.

Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Aici se găsesc peste 350 de trasee, de diferite lungimi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Salvamontiștii au primit zeci de apeluri la nivel național în ultimele 24 de ore cu ocazia mini-vacanței de Sfânta Maria. La nivelul județului Cluj...

EVENIMENTE

Dispeceratul Național Salvamont a primit, în ultima zi, 23 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență pentru ajutorarea unor turiști. Astfel, în ultimele...

ADMINISTRATIV

Începând cu data de 1 iunie 2023 va fi introdus transport public de la Cluj-Napoca spre localitatea clujeană Petreștii de Jos, de unde se...