,

Ce planuri are Primăria Cluj-Napoca cu fosta clădire BCR de pe Barițiu?

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat fosta clădire BCR de pe strada Barițiu și va investi peste jumătate de milion de euro în acest imobil, care va deveni noul sediu.

A fost demarată licitația „Infrastructuri de retele si sisteme de functionare la sediul Primariei de pe Strada George Baritiu nr. 10-12” si are o valoare de 3.000.000 lei, fonduri bugetare. Este vorba despre ”Realizarea infrastructurilor de rețele (cablare structurată), soluție switching, soluție wireless, sistem de control acces și camere de supraveghere video cu infrastructura aferentă, amenajare sala serverelor (cu podea tehnologică, sistem redundant de aer condiționat, rack-uri și pdu-uri montare și alimentare cu energie echipamente, ups-uri și sistem de stingere incendiu”. Durata contractului este de 12 luni, ia ofertele pot fi depuse pana la data de 17.08.2023.

Municipalitatea dă 34.000 euro companiei clujene de design interior Morphoza, pentru amenajarea „prietenoasă” a parterului și etajului 1 ale imobilului.

Consiliul Local a aprobat, în decembrie 2022, achiziția sediului BCR (n.red. deținută de austriecii de la Erste Group) din centrul Clujului, cu suma de 5,8 milioane de euro, bani de la bugetul local. Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp, regim de înălțime D+P+7etaje.

Clădirea de pe Barițiu a fost achiziționată de primărie pe motiv că din cauza realizării metroului va fi demolată clădirea de pe strada Moților nr. 7, iar „Primăria Veche” de pe strada Eroilor intră în reabilitare.

Centrele și serviciile publice vor fi astfel mutate, astfel, în fostul sediu BCR de pe Barițiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *