Ce rost are parapetele dublu, la Someș

Posted by

Lucrările de modenrizare a albiei râului Someș, din Cluj Napoca, sunt subiect de glume.

Clujenii care au trecut prin zona străzii Dragalina, au constata că malul Someșului, are un parapet dublu de protecție.

Parapetele dublu de la Somes.
Parapetele dublu de la Somes. Sursa foto: captura video

Primul este cel de piatră, construit acum câteva zeci de ani, și care se încadrează bine în zona respectivă.

Al doilea, este un gard din țeavă pătrată, sudată, și vopsit gri. Acesta a fost amplasat imediat în apropierea celui de piatră.

Clujenii nu înțeleg ce rost au avut acest garduri care oricum nu au niciun rol de protecție.

”Mulțumim Primăriei, multumim lui Emiluț, mulțumim Consiliului Local pentru acest spor de siguranță, pentru această siguranță sporită oferită de acest dublu parapet al Someșului. O dată cu gardul de piatră, și apoi acest gard din metal, gri, bineînțeles pentru a se asorta cu restul Clujului”, a scris cel care a postat imaginile.

Lucrări diferite față de proiect

Lucrările de modernizare a malurilor Someșului se apropie treptat de final. Cu toate astea, proiectul inițial nu a mai fost respectat. Rezultatul final, este altul decât s-ar fi așteptat clujenii.

Proiectul inițial punea accent pe renaturare, și se ajungea la apă în mai multe zone din oraș.

„Amenajări la Someș. Diferite față de cum erau propuse inițial la concursul internațional de proiecte, mai verde, cu accent pe renaturare. În propuneri din concurs se ajungea la apă, în realitate zidul s-a menținut. Demn de remarcat însă e că zona pietonală și ciclistă s-a lărgit, carosabilul s-a îngustat, parcările au dispărut”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”.

Proiect de 95 de milioane de lei

Primăria Cluj a derulat un amplu proiect de modernizare a malurilor râului Someș.

Clujenii sunt nemulțumiți că firmacare s-a ocupat de acest mega proiect a betonat masiv zonele verzi existente.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services. Valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA).

La ACI, un pachet consistent de acțiuni este deținut de frații Dorin și Ioan Așchilean. Cei doi sunt apropiați de PNL Cluj. Drept dovadă că au fost invitați la nunta lui Alin Tișe car ea avut loc la Cluj (foto).

Dorin Aschilean, actionar la ACI Cluj și președinte al Consiliului de Administrație, la nunta lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Dorin Aschilean, actionar la ACI Cluj și președinte al Consiliului de Administrație, la nunta lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *