,

Ce salarii oferă compania Tarom piloților. Diferența mare față de Wizz Air

Posted by

Ce salarii oferă compania Tarom piloților, iar diferenta este foarte mare față de cât câștigă piloții Wizz Air. 

Ce salarii oferă compania Tarom piloților
Ce salarii oferă compania Tarom piloților

Tarom este implicat într-un scandal de proporții, după ce luni, 8 iulie, a anulat 52 de zboruri. În această dimineață, compania a anunțat că a ajuns la un acord de normalitate și își vor putea desfășura zborurile în regim normal.

Aproape toate zborurile TAROM de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, atât interne, cât și externe au fost anulate ieri, pe 8 iulie. 

Piloții Tarom nemulțumiți de salarii

Piloții Tarom au organizat un protest major și solicită salarii mai mari. Această acțiune de protest a dus la pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru compania de stat, iar acești bani ar fi fost suficienți pentru a acoperi majorările salariale pe un an întreg, a transmis Sindicatul Piloților de Linie din România (SPLR), potrivit economica.net

Salariile piloților TAROM sunt la jumătate față de cei de la Wizz Air. Sindicatele din cadrul companiei negociază de mai mulți ani cu Ministerul Transporturilor pentru majorări salariale.

29 de piloți și copiloți Tarom au cerut suspendarea legală pentru 48 de ore, declarându-se bolnavi, simultan, iar avioanele nu s-au mai ridicat de la sol. 

Salariile Tarom sunt mai mici ca la Wizz Air

Un pilot TAROM a dezvăluit sub protecția anonimatului, pentru gândul.ro, care sunt salariile reale ale piloților.

  • 8.000 de lei este salariul unui copilot.
  • 11.000 este salariul unui comandant/pilot.
  • 12.000 lei este salariul unui instructor de zbor.

Cu tot cu sporuri şi diurne, un comandant al unei aeronovae Tarom poate încasa 5.000 de euro după o lună, în vreme ce un comandant de la o companie privată, cum ar fi WizzAir, ar câștiga undeva la 10.000 de euro lunar. 

„În continuarea dialogului între Consiliul de Administrație al companiei și reprezentanții personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”, se arată în comunicatul de presă al companiei aeriene de marţi, 9 iulie, citează economica.net. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *