Mult așteptatul proiect al Spitalului Regional de Urgență al Clujului este în faza de așteptare a autorizației de construire din partea Primăriei Florești, urmând ca apoi să înceapă licitația pentru execuția lucrărilor realizate de Ministerul Sănătății.
O ședință de ultimă oră a avut loc la Primăria Florești, în care au fost dezbătute teme specifice etapei de pregătire a șantierului lucrării și s-au stabilit soluții pentru demararea cât mai rapidă a proiectului.
„Ședința de lucru privind proiectul Spitalului Regional de Urgență.
În cursul zilei de azi (marți – n.red.) am găzduit, în Sala de Consiliu a Primăriei Florești, o ședință de lucru în care au fost invitați o parte din actorii implicați în această etapă a proiectului Spitalului Regional de Urgență. Am dezbătut teme specifice etapei de pregătire a șantierului lucrării și am stabilit soluții pentru demararea cât mai rapidă a proiectului.
Am avut alături de noi:
– Dna. Cristina Gafton – Managerul de Proiect pentru Spitalele Regionale din Cadrul Ministerului Sănătății
– Dr. ing. Vasile Neamțu – Director General Compania de Apă Someș
– Reprezentanți D.R.D.P. Cluj
– Proiectant general proiect – Aduro Impex SRL
– Reprezentanți Unitatea Militară Florești
– Reprezentanți rețele de gaz DelGaz Grid
– Reprezentanți retele internet și telefonie”, a transmis primarul din Floresti.
La final de martie va fi lansată licitația pentru prima fază a lucrărilor, urmând ca licitația pentru a doua fază să fie programată cel târziu în luna august 2023.
Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:
• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților
• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente
• Organizarea de șantier
• Alte lucrări propuse de Prestator
Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Va avea 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.