Ce vârstă are cea mai tânără bunică din România

Posted by

Ce vârstă are cea mai tânără bunică din România. Directoarea CNAS a declarat că România este ţara care are „cea mai tânără bunică, care are 23 ani, iar fetele rămân însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii”.

Ce vârstă are cea mai tânără bunică din România
Ce vârstă are cea mai tânără bunică din România

Preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a tras un semnal de alarmă cu privire la mamele adolescente din ţara noastră. Ea a subliniat importanța educației medicale în școli. 

Valeria Herdea a atras atrage atenţia într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, referitor la vârsta minorelor care au copii. Aceasta spune că noul contract cadru care a intrat în vigoare pe 1 iulie, prevede aspecte privind adolescentul.

România, țara în care fetele nasc la 12 ani

„Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video (…). Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii.

Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, a spus preşedinta CNAS, citată de edupedu.ro

Mesaj pentru părinți și bunici

Valeria Herdea a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc.

„Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru. 

E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”, a mai declarat preşedintele CNAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *