Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, „World Press Photo”, revine și anul acesta la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Posted by

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, „World Press Photo”, va putea fi vizitată şi anul acesta în Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, alături de Ministerul Culturii şi Ambasada Olandei în România.

Evenimentul din Cluj-Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională „World Press Photo”, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali, cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate, iar în lupta cu știrile false, să se alăture și exemplele de excelenţă practică„, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant „World Press Photo” în România.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10-26 iulie, de miercuri până duminică, intre orele 10:00 – 17:00. Vernisajul expoziției va avea loc in 9 iulie, de la ora 18:00.

Din partea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Alexandra Sârbu, istoric de artă şi muzeograf, se alătură echipei Fundaţiei Eidos, pentru a coordona această ediţie la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *