,

Cel mai celebru restaurant din Cluj Napoca s-a închis. În locul său va apărea un complex imobiliar de cinci stele

Posted by

Veste proastă pentru fanii unuia dintre cele mai celebre locuri de luat masa din Cluj-Napoca, Sinaia, din cartierul Grigorescu.

Restaurantul și-a închis oficial porțile joi, 10 februarie, iar clienții care și-au făcut rezervări au fost anunțați pe Facebook să sune de urgență la numărul 0761 282 808 pentru a le anula.

„Dragii noștrii, din motive care nu țin de noi, suntem nevoiți să vă anunțăm pe această cale că Restaurantul Sinaia și-a încheiat activitatea începând cu data de 10.02.2023.

Ne cerem scuze pentru inconveniente și îi rugăm pe toți cei care și-au făcut rezervări în viitorul apropiat să ne contacteze telefonic la 0761 282 808 pentru a clarifica situația. Din păcate, nu putem onora rezervările”, au anunțat reprezentanții restaurantului.

Istoricul restaurantului

Restaurantul Sinaia din Grigorescu a fost deținut de soții Nicolae și Gabriela Badiu, acesta din urmă fiind o fostă mare baschetbalistă a Clujului, care a făcut parte din lotul de aur la baschet feminin al Universităţii Cluj, între anii 1985–1986.

Nicolae Iulian Badiu a avut, conform Top Forbes 500 Miliardari, ediţia 2010, o avere de 9-10 milioane de euro. Ieşirea lui Badiu din topul apărut anul acesta a survenit pe fodul crizei prelungite care s-a manifestat mai ales pe piaţa imobiliară. Acesta a fost și el un fost sportiv al Clujului, voleibalist, sport pe care l-a practicat timp de 20 ani.

Cumpărat de un puternic investitor imobiliar

În acte, soții Badiu nu mai sunt patronii acestui restaurant, ci un anume Roland Ștefan Bizău, un cunoscut investitor imobiliar din Bistrița.

De altfel, susțin sursele noastre, Bizău are un poriect de a contrui pe terenul restaurantului Sinaia, aflat pe malul Someșului, într-o zonă exclusivistă, un hotel de cinci stele, cu restaurant de lux, dar și cu apartamente mari, de peste 100 de metri pătrați, destinate celor cu bani mulți.

Bizău va construi la Bistrița, un cartier de locuințe, compus din 49 de blocuri, cu două etaje, și 400 de apartamente.

Euforia va funcționa la Sinaia

Surse din piața clujeană ne-au mai informat că până când Bizău va primit toate avizele necesare pentru construirea complexului imobiliar de cinci stele, a închiriat clădirea restaurantului Sinaia, celor de la Euphoria Cluj, care vor să facă un local cu mâncare tradițional ungurească și românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *