,

Cel mai discret dezvoltator imobiliar al Clujului își face o vilă ca-n filme în Băișoara. Tișe a lăudat proiectul

Posted by

Unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri și dezvoltatori imobiliari ai Clujului, Vasile Salanță, își va construi o vilă cu piscină și foișor ca-n filme în stațiunea Muntele Băișorii. Acest proiectul s-a aflat pe masa comisiei de urbanism a județulului la ședința de joi, 9 noiembrie 2023.

Salanță a devenit cunoscut pentru blocul controversat construit până în trotuar pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca, despre care Foaia Transilvană a scris AICI.

În portofoliul dezvoltatorului imobiliar se află mai multe ansambluri de locuințe din Cluj-Napoca și Florești, cum ar fi proiectul de pe strada Plopilor, de lângă Parcul Rozelor, dar și altele de peste 3,4 hectare din localitatea Popești, comuna Baciu, respectivul unul în vecinătatea pădurii Hoia, care a intrat în atenția societății civile.

Cum arată viitoarea casă de vacanță a lui Moș Pic

Viitoarea casă cu piscină din Muntele Băișorii se află pe o parcela situată în intravilanul satului și se va ridica pe un teren cu o suprafață de 3250 mp, pe care se afla o pensiune S+P+E+M. Vasile Salanță vrea să își ridice o casă de vacanță P+E, a unui foișor și a unei piscine.

Conform documentației, terenul este situat în partea vestică a intravilanului satului Muntele Băișorii, foarte aproape de pârtia de schi.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a lăudat proiectul lui Vasile Salanță, susținând că „proiectul va arăta senzațional, exact ca în poze”.

„Aria construită a parterului va fi de 191,35 mp pentru casa de vacanță, respectiv 114,10 mp pentru foișor (inclusiv terasele acoperite la ambele). Aleile și terasele pietonale se vor realiza din dale de beton așezate pe pat de nisip. Terenul rămas liber va fi transformat în spațiu verde prin însămânțare cu gazon și plantat cu arbori și arbuști ornamentali”, se mai arată în memoriul justificativ.

Proiectul lui Moș Pic a primit undă verde și aviz favorabil în Comisia de Urbanism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *