Cel mai frumos șef de tren de la calea ferată. Pentru Diana, ideea de a merge cu ”nașu” nu există

Posted by

Una dintre cele mai frumoase angajate de la calea ferată este Maria Diana Coserea. Ea este șef de tren, adică celebrul ”naș” sau controlor de bilete.

Diana a ajuns să fie angajata unei firme private de transport călători cu sediul în Cluj Napoca, Transferoviar Călători, după ce și-a urmat pasiunea de o viașță, și anume iubirea pentru trenuri.

Diana Coserea și-a dorit foarte tare să lucreze la calea ferată.
Diana Coserea și-a dorit foarte tare să lucreze la calea ferată. Sursa foto: Instagram

A urmat cursurile speciale pentru a putea ajunge șef de tren, unde printre altele a învățat cam tot ce trebuie să știe despre calea ferată, despre siguranța pasagerilor, dar și despre partea tehnică a unui tren, de la frâne, până la conducetele de aer comprimat care închid și deschid ușile vagoanelor.

”Cu aproximativ trei ani în urmă, m-am decis să urmez această pasiune și să îmi încerc norocul într-un domeniu cu totul nou pentru mine: industria feroviară. La acea vreme, eram ospătăriță, o meserie care mi-a oferit multe experiențe frumoase, dar simțeam că am nevoie de o schimbare, de o provocare mai mare. Așa că am luat decizia de a începe școala pentru a deveni șef de tren”, povestește Diana.

A ajuns șef de tren

După școala specială pe care a urmat-o, Diana a ajuns șef de tren, fiind angajată la Transferoviar Călători.

De mai bine de doi ani, Diana a ajuns șef de tren, meserie pe care spune că o face cu cea mai mare plăcere. Mai noi, tânăra a urmat și cursurile de IDM, în termeni mai uzuali, de impiegat de mișcare, fapt ce îi asigură o nouă calificare în rangul de funcții de la calea ferată.

Diana Coserea a absolvit si cursurile scolii de impiegati.
Diana Coserea a absolvit si cursurile scolii de impiegati. Sursa foto: Instagram

”Acum, după doi ani și jumătate de când sunt șef de tren, pot spune cu bucurie că am făcut alegerea potrivită. Călătoriile pe calea ferată au devenit mai mult decât un simplu job pentru mine, ele reprezintă o parte importantă din viața mea. Văd zilnic chipuri noi, ascult povești și întâmplări ale călătorilor, iar fiecare zi aduce cu sine o provocare sau o bucurie nouă”, a mai povestit Diana.

Text: Butescu Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *