Acasă EVENIMENTE Cel mai modern spital de neurochirurgie din România, va fi construit la...

Cel mai modern spital de neurochirurgie din România, va fi construit la Cluj. Contractul a fost semnat azi

3

Ministrul Sănătăți și directorul Spitalului Clinic Județean Cluj, profesor Claudia Gherman, directorul Spitalului Clinic Județean Cluj au semnat, azi, la Târgu Mureș, contractul pentru construcția unui modern spital de neurochirurgie din România.

La ceremonia oficială a fost prezent și profesorul de neurochirurgie Ștefan Florian, de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca.

”Va fost fi cel mai modern spital de neurochirurgie din România. Mă bucur că, în sfârșit, un vis mai vechi de-al meu se va împlini. Pacienții care vor ajunge la noul spital vor avea condiții ca în cele mai mari spitale din vestul Europei. Vor fi șapte săli de operație, 105 paturi permanente, din care 79 pe secția de neurochirurgie și 26 de terapie intensivă. Aparatura cu care va fi dotat spitalul va fi cea mai modernă în acest domeniu al medicinii”, a declarat profesorul Ștefan Florian (foto articol – n.n.).

Proiect finanțat prin PNRR

Noul spital de neurochirurgie va funcționa în clădirea fostului spital de Boli Profesionale de pe strada Pasteur. Aceasta va fi complet refăcută din temelii, prin extinderea de spații existente și amenajarea de altele noi.

Proiectul prevede ca 95% din valoarea totală a investiției, de 39.2 milioane de euro să fie asigurată cu fonduri din PNRR.

”Este un proiect foarte important pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și pentru echipele care lucrează la implementarea acestuia. Aprobarea finanțării prin PNRR vine în momentul în care partea de construcție și recompartimentare a avansat semnificativ. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a respecta termenele și cerințele continuării investiției. Mulțumim Ministerului Sănătății pentru evaluarea obiectivă”, a declarat prof. dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Proiectul profesorului Florian a fost unul foarte bine scris

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete a explicat de ce a fost ales proiectul de la Cluj, în detrimentul altora, promovate de Consiliul Județean Cluj.

„Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale.  În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical”, a declarat secretarul de stat Alexandru Rogobete. 

 

3 COMENTARII

 1. nu prea credem aceste pseudoștiri, reclame, poze, și apoi trec anii și zero spitale.

  In România cea mai coruptă clasă socială sunt MEDICII, șpăgari prin definiție (cu puține excepții de oameni adevărați care refuză sistemul de privilegii).

  Pe lângă că sunt șpăgari sunt corupți pentru că lucrează și la stat și la privat și folosesc resursele statului pentru a deturna fonduri la clinicile lor private. Cea mai importantă reformă este separarea totală a medicilor de la stat de cei de la privat. Desigur, ei urlă ca din gură de șarpe pentru că iși apără privilegiul murdar si inuman. Insă cand oamenii vor vrea curățirea sistemului, va trebui dată legea de separare și fiecare să aleagă.

  Pentru că PSD le-a mărit salariile ca să curețe sistemul de șpagă și nu a funcționat. Dar corupția structurală a amestecului public / privat nu au atacat-o.

  Apoi medicii au fost șpăgari in timpul pandemiei cand au primit noi salarii nesimțite pentru că și-au făcut datoria stipulată deja in schimbul vechilor salarii nesimțite. doi ani de zile șpăgarii și-au bătut joc de toți ceilalți bolnavi care nu aveau covid, și-au văzut visul de a scăpa de pacienți in timp ce iau totuși banul și mii de oameni au murit din lipsa tratamentelor. In plus șpăgarii au fost complici la terorismul vaccinal de stat și au prelungi absurd plandemia pentru că luau 2000 de euro extra, deci nu vroiau să ne lase din gheare.

  Și peste toate astea cam toți medicii mai mari iau șpagă grasă de la Big Pharma: nu e unul să nu ia bonusuri, onorarii, comisioane de conferințe de la industria farma care i-a făcut mercenari de marketing să impingă SUPRAMEDICALIZAREA populației in numele profitului, mai ales cu vaccinarea inutilă și criminală a pruncilor (schema obligatorie de vaccinare in Japonia e de vreo 5 ori mai mică decât la noi, de ce? Pemntru că samuraii nu-și ucid copiii pentru bani umflându=i cu vaccinuri inutile și date in supradoze).

  Iar Colegiul Medicilor care mușamalizează acte barbare de malpraxis se ocupă cu vânarea medicilor integrii care au atras atentia asupra corupției sistemului și a dezumanizării din perioada plandemiei. …

  Medicii ăștia vor fi bătuți de Dumnezeu pentru crimele lor, pentru că poporul e prostit de 3 decenii și incă crede că medicii ăștia care și-au trădat vocația și umanitatea pentru bani sunt , culmea, „eroii in halate”!!!

  • Mentalitate tipic romaneasca: parerolog de profesie, specialist in toate si nimic.
   Felicitari dr.-ului Florian ca a reusit sa faca acest lucru. E un avantaj pentru pacienti.

 2. Sunt un pacient externat de 2 săptămâni. Declar cu toată sinceritatea că, NU s-a cerut și NU a fost acceptată nici o recompensă de orice natură. Întreg personalul clinicii de Neurochirurgie din Cluj s-a comportat exemplar, de la medici până la personalul de întreținere. Aș ocupa prea mult spațiu cu acțiunile care depășeau atribuțiile de servici în favoarea pacienților precum și empatia venită din partea medicilor, rezidenților, asistentelor, infirmierelor, brancardierilor, personalului administrativ și nu numai. Și toate astea într-un spațiu total inadecvat. Noul spital era un sine-qua-non pentru ce se întâmplă la Cluj și un minim necesar pentru personalul clinicii de Neurochirurgie.

  drept pentru care le MULȚUMESC DIN SUFLET!
  și nu generalizați! există personal medical care nu merită acest stigmat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.