Cel mai nou traseu turistic al Clujului

Posted by

Cel mai nou traseu turistic al Clujului. Este vorba de un nou traseu montan de excepție, care a fost pregătit pentru public de către salvamontiștii clujeni.

Cel mai nou traseu turistic al Clujului
Cel mai nou traseu turistic al Clujului

Acest nou traseu va fi deschis oficial în curând în zona cu cea mai cunoscută stâncă și cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: Țâcla Gavrii.

Traseu spectaculos de 4 km

Noul traseu, de tip circuit – numit Circuitul Țâcla Gavrii – are circa patru kilometri, o diferență de nivel pozitivă de circa 300 de metri, pornește spre dreapta, pe cărare, chiar din parcarea de la Țăclă, parcurge o zonă împădurită, sălbatică și ajunge în punctul său cel mai înalt, în punctul de belvedere Țăcla Gavrii.

Traseul a fost deja marcat cu punct albastru la finele săptămânii trecute, într-o amplă acțiune desfășurată de către salvatorii montani clujeni și voluntarii de la Lets Do It Romania, Broadridge și Nature O’clock.

Voluntarii au participat, în paralel, și la o acțiune de ecologizare într-o zonă a comunei Mărișel.

Când se va inaugura noul traseu

Noul traseul – Circuitul Țîcla Gavrii – va fi inaugurat, cu public, în câteva săptămâni. În același timp cu zona de escaladă amenajată de către salvamontiști în zona stâncilor de la Țâcla Gavrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *