,

Cel mai periculos interlop clujean eliberat din închisoare. A stropit o femeie cu benzină și i-a dat foc

Posted by

Interlopul Bogdan Negrei, zis ”Crețu” a fost eliberat din închisoarea de la Turnu Severin, la finalul săptămânii trecute.

”Crețu” este, spun polițiștii clujeni, un interlop foarte crud, care a primit 20 de ani de închisoare, după ce fiind la Viena, în 2013, a stropit cu benzină o femeie, care nu vroia să lucreze pentru el, și i-a dat foc.

El a fost condamnat de Curtea de Apel București și de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la 20 de ani de închisoare.

În plus, în  2017, a  mai primit de la Judecătoria Cluj Napoca, încă doi ani și două luni, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere, vătămare corporală și fugă de la locul accidentului.

Rechizitoriul interlopului de la Viena

În rechizitoriul faptei de tentativă de omor se arată că Bogdan Negrei a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena.

Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei.

Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc.

Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare.

„Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *