Cel mai spectaculos drum din Transilvania a fost inaugurat. Este unic în România și rivalizează cu Transfăgărășan

Posted by

Unul dintre cele mai spectaculoase și senzaționale drumuri din Transilvania, cu peisaje de vis care îți taie respirația, a fost inaugurat, luni, 30 octombrie.

Este vorba de Drumul Apusenilor, cel mai important proiect de infrastructură turistică şi rutieră din dintre județele Bihor și Cluj, având o lungime totală de 56 de kilometri şi realizat din fonduri europene.

„Acest drum face legătura între Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă a judeţului Bihor, şi Ţara Beiuşului, zona Munţilor Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeţi, în plină dezvoltare şi Defileul Crişului Repede cu Vadu Crişului, Şuncuiuş, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone şi face legătura dintre judeţul Bihor şi judeţul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat luni, pentru Agerpres, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

La ce sumă s-a ridicat investiția totală

Valoarea totală a proiectului a fost de 182 de milioane de lei, fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociere de firme, al cărei lider este compania orădeană SC Drumuri Orăşeneşti SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *